Happy Feed

Vanliga frågor

 
 

Vanliga frågor

Lockad, men fortfarande lite fundersam? Läs igenom svaren på de vanligaste frågorna här. Hittar du inte det du letar efter är det bara att du hör av dig.

 

Behöver jag uppge dig som fotograf till bilderna i inläggen?

Nej, de är helt och hållet dina att använda fritt i ditt företags sociala medier, på din hemsida och i övrig reklam. Du får använda bilderna i dina privata sociala medier också om du vill. Du får däremot inte sälja dem vidare eller ge bort dem till andra (läs gärna användarvillkoren).

Och du, vill du väldigt gärna tagga mig går det så klart bra ;)


Hur stora är bildfilerna? 

De är högupplösta i storleken 6016x4016 pixlar. 


Jag är intresserad av texter för fotografer. Får jag välja vilken typ av inlägg jag vill ha? 

Vid beställning talar du om vilka olika inriktningar du har och vilken ungefärlig fördelning mellan dem du önskar. Jag sätter sedan ihop en blandning av inlägg med både personligt och lite mer "säljigt" innehåll till de olika nischerna. 

Vill du ha en mer skräddarsydd variant rekommenderar jag dig att titta på tjänsten Text. Där kan du välja helt fritt hur du vill ha dina texter! 


Får jag använda bilderna fler gånger än en? Och vid andra tidpunkter än vad som står i planeringen?

Självklart! Det är dina bilder att använda fritt som du önskar. Du får däremot inte sälja dem vidare till andra (läs gärna användarvillkoren).


Hur får jag bilder och texter levererade?

De mejlas till dig.


Jag har All inclusive: hur vet jag vilken bild som hör till vilken text?

Alla bilder är numrerade, texterna likaså. Bild nummer 1 hör ihop med text nummer 1, så du ser enkelt vilka som hör ihop. I planeringen står dessa nummer tydligt så att du vet när varje inlägg ska publiceras utifrån den plan vi lagt upp tillsammans. 


Kan jag lägga upp egna inlägg i mitt flöde utöver de jag köpt av dig?

Ja, men visst! De inlägg du köper kan antingen utgöra hela ditt flöde om du inte vill göra något själv, eller vara en grund som gör att du slipper stressa fram inlägg när du inte har något särskilt att skriva. Händer det sedan något spännande, eller du får feeling ändå, är det bara att du lägger upp egna inlägg också. Happy Feed är ett hjälpmedel, inget absolut regelverk.


Kan man köpa enbart texter till inlägg om jag vill publicera mina egna bilder? Eller bara bilder om jag vill skriva egna inlägg?

Japp. Välj Foto om du bara vill ha fotohjälp och Text om du enbart vill ha hjälp med att skriva. All inclusive är för den som vill ha hjälp med rubbet.


Jag tänker att det är bra om jag som företagets ansikte utåt är med på några bilder, men tycker inte om att bli fotograferad. Hur ska man göra?

Det är väldigt få människor (läs ingen) som kommit fram till mig och sagt "Vet du, det är det bästa jag vet att vara med på bild!". Jag skyller på träiga skolfotografer. Och jag fattar alltför väl hur du känner, det är därför jag använder mig av en interaktionsteknik som kallas Moment design som kortfattat betyder att du får hjälp för att fotograferingen ska bli så naturlig och avslappnad som möjligt. Så andas ut, det kommer att gå bra :)

 
 

Följ mig gärna på Instagram!